Category: Θέατρο - Κινηματογράφος 1

«Το παιχνίδι τη σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο Δέντρο

Η Θεατρική Ομάδα “12 Και Κάτι” ανεβάζει τον Οκτώβριο στη Λευκωσία, το συγκλονιστικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Το παιχνίδι τη σφαγής» σε σκηνοθεσία Μυρτώς Κουγιάλη.

Μια επιδημία απειλεί να αφανίσει μια πόλη. Οι κάτοικοί της είναι αντιμέτωποι με το θάνατο. Ένας από τους διασημότερους συγγραφείς του θεάτρου του παραλόγου, ο πάντα επίκαιρος Ιονέσκο, δραματοποιεί τα μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης: Άνθρωποι που πεθαίνουν ή ζουν κατά τύχη, που δεν ξέρουν να ζουν, που δεν ξέρουν γιατί πεθαίνουν! Ξεκάθαρα ο συγγραφέας προσεγγίζει μια συμπαντική απορία, τον συμβολικό και τον πραγματικό θάνατο, αυτόν που ενώ κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιείται, εκ των υστέρων αναρωτιόμαστε (και όχι όλοι) για τα αίτια.

Την ευθύνη για τα σκηνικά και τα κοστούμια του έργου είχε η Ηλέκτρα Κυθραιώτου, η σκηνοθέτις Μυρτώ Κουγιάλη επιμελήθηκε και τη μουσική, τον σχεδιασμό φωτισμού ο Χρίστος Γωγάκης και η κατασκευή των σκηνικών ήταν των Κωνσταντίνου και Ιάκωβου Ιακώβου. Η οπτική επικοινωνία είναι της Ρεβέκκας Χειλά.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά) Άννα Κωνσταντίνου, Γαβριέλλα Χατζηστυλλή, Κωνσταντίνος Ιακώβου, Μαρία Κιβιδιώτου, Νίκη Χειλά και Χριστόδουλος Γεωργίου. Η παράσταση συμμετέχει στο 36ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Παραστάσεις: 5, 6, 7 & 8 Οκτωβρίου στις 8:00μμ, στο Θέατρο Δέντρο (Ενότητος 44, Παλουριώτισσα, Λευκωσία).

Πληροφορίες/κρατήσεις: 99910030 -99300620 

Χορηγός Επικοινωνίας, Δίεση 101,1 fm

Για προσκλήσεις, γραπτό μήνυμα στο 2288 γράφοντας: ΔΙΕΣΗ (ΚΕΝΟ) THEATRO DENTRO, Ονοματεπώνυμο, πόλη και αποστολή!
Χρέωση sms 41 σεντ/ευρώ 

Share this post