Category: Θέατρο - Κινηματογράφος 0

Το «Κουκούτσι»: Μια γλυκύτατη κοινωνική κωμωδία στο Θέατρο Ανεμώνα

Το θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει τη χειμερινή σεζόν με το πιο πρόσφατο έργο του συμπατριώτη μας συγγραφέα-ηθοποιού Χρήστου Γρηγοριάδη, “Κουκούτσι”. Είναι το τρίτο θεατρικό έργο του Γρηγοριάδη που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα ενώ στο παρελθόν ανέβηκαν και τρεις δικές του διασκευές.
Το “Κουκούτσι” είναι μια γλυκύτατη κοινωνική κωμωδία με πολύ και αβίαστο γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση! Ένα ανθρώπινο έργο με χαρακτήρες που όσο κι’ αν μπορεί να μοιάζουν σε πρώτη ανάγνωση ασυνήθιστοι και ανοίκειοι, είναι ουσιαστικά τόσο γνώριμοι σε όλους που αποτελούν κομμάτια του κοινωνικού παζλ και μπορούν να στήσουν καθρέφτη στον σημερινό παρανοϊκό τρόπο ζωής, ένα καθρέφτη παραμορφωτικό και σατιρικό.
Είναι το “Κουκούτσι” μια πικρή κωμωδία ή ένα κωμικό δράμα; Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα απολαυστικό και ανθρώπινο έργο που αφήνει την αίσθηση του γλυκόπικρου που μας δίνει η ζωή παρά το αβίαστο γέλιο που προσφέρει στους θεατές του.
Την παράσταση υπογράφει ο Χρήστος Γρηγοριάδης που σκηνοθετεί το έργο του, κάνει τη μουσική επιμέλεια και παίζει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Μόνικας Χατζηβασιλείου και ο φωτιστικός σχεδιασμός του Βασίλη Πετεινάρη.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μαρίνος Ξενοφώντος, Χρήστος Γρηγοριάδης, Ιωάννα Σιαφκάλη, Έλια Ιωαννίδου, Νικόλας Πέτρου, Έλενα Ολυμπίου και ο Γιώργος Τζωρτζής.
Η ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού είναι του Martin Maeson.
Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ του έργου θα δοθεί την παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 20:30.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στην έδρα μας θα δίνονται: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 20:30 και την Κυριακή στις 19:00 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου.
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 70007721
Χορηγός Επικοινωνίας: Δίεση 101,1 fm
Για προσκλήσεις, Τ’αυτίσου εδώ!
*Στις παραστάσεις θα τηρούνται αυστηρά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοιού.

Share this post