Category: Θέατρο - Κινηματογράφος 0

Ο «Μεγάλος Λεμπόφσκι» γίνεται 25 ετών και επιστρέφει στην Μεγάλη Οθόνη

Το σινεμά Πάνθεον γιορτάζει την επέτειο 25 χρόνων από την πρώτη προβολή μιας απο τις πιο κλασικές ταινίες των σινεματόφιλων, του The Big Lebowski!

Πρόκειται για μια αμερικανική-βρετανική αστυνομική κωμική ταινία του 1998, σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή των αδερφών Κοέν. Πρωταγωνιστεί ο Τζεφ Μπρίτζες ως Τζέφρι Λεμπόβσκι (Dude), όπως επίσης και οι Τζον Γκούντμαν, Τζούλιαν Μουρ και Στιβ Μπουσέμι.

Η ταινία επικεντρώνεται γύρω από τον Λεμπόφσκι, ο οποίος ύστερα από μια σειρά συγκυριών καταλήγει να παραδίδει λύτρα, ώστε ένας εκατομμυριούχος με το ίδιο όνομα να πάρει πίσω τη γυναίκα του. Το σχέδιο δεν πετυχαίνει, καθώς ο φίλος του αποφασίζει να κρατήσουν τα λεφτά.

Η αρχική κυκλοφορία της ταινίας δεν σημαδεύτηκε από επιτυχία, οι εισπράξεις ήταν χαμηλές, ενώ και οι κριτικές που έλαβε ανάμικτες. Παρ’ όλα αυτά, με τον καιρό οι κριτικές άλλαξαν και πλέον η ταινία θεωρείται καλτ, χαρακτηριστική για τους διαλόγους της, τη στάση ζωής των ηρώων, τη μουσική της, και τις σκηνές των ονείρων του Dude.

Μάλιστα, το 2014, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, πρόσθεσε την ταινία στο National Film Registry ως «πολιτιστικά, ιστορικά, και αισθητικά σημαντική».

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΟΛΗ
Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 20:30 στο Σινεμά Πάνθεον στην Λευκωσία

Χορηγός Επικοινωνίας – Δίεση 101,1 fm

Για διπλές προσκλήσεις
Μήνυμα στο 2288 γράφοντας ΔΙΕΣΗ (κενό) ΛΕΜΠΟΦΣΚΙΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΠΟΛΗ, και αποστολή.

Χρέωση μηνύματος 41 σέντ το ευρώ. 

 

Share this post