Category: Event, Ο Δίεση 101.1 προτείνει 0

«ΕΞΙ & ΠΕΝΤΕ» στο ΔΦΛ

Η δύναμη του συνδυασμού της πέμπτης τέχνης – που είναι η μουσική – και της έκτης τέχνης – που είναι το θέατρο. Μια πρόταση του πως αναδύεται και αναδεικνύεται η μια τέχνη μέσα από την άλλη, αποδεικνύοντας τον αλληλένδετο χαρακτήρα τους.

Η μουσική συναυλία «ΕΞΙ & ΠΕΝΤΕ» προτείνει ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στο ελληνικό θεατρικό τραγούδι.

Πρόκειται για μια συλλογική πρωτοβουλία νέων μουσικών, έχοντας ως αφορμή την ιδέα να παρουσιαστούν τραγούδια – σταθμοί της σύγχρονης ελληνικής θεατρικής δραματουργίας, γνωστά και λιγότερο γνωστά, με νέες ενορχηστρώσεις. Η συναυλία, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας… που δεν τελειώνει και την ενότητα UNDER 30, παρουσιάζει ένα αμάλγαμα μουσικών ειδών, με θεατρικά τραγούδια, τα οποία κατάφεραν να αποτυπωθούν στις συνειδήσεις του κόσμου μέχρι σήμερα.

Η συναυλία αναδεικνύει φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, όπως αυτά της ανισότητας, της ένταξης κοινωνικών ομάδων με λιγότερη εκπροσώπηση, του ρατσισμού και των ψυχικών ασθενειών. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και ειδικά της νεολαίας, μέσα από τη μουσική και λογοτεχνική σκοπιά του ζητήματος για το πως θίγονται τέτοια ζητήματα μέσα από τη θεατρική πράξη στην ελληνική θεατρική σκηνή του 20ου και 21ου αιώνα.

Οι επιλογές των μουσικών έργων είναι προσεκτικά επιλεγμένες, συνδυάζοντας έργα πολλών καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών του 20ού και 21ου αιώνα (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Καραμουρατίδης κ.α.).

Ερμηνεύτρια της συναυλίας είναι η Κατερίνα Παράσχου, η οποία θα συνοδεύεται από 7μελή ορχήστρα, σε ενορχηστρώσεις του συνθέτη Κυριάκου Κώστα. Ηθοποιός επί σκηνής θα είναι η Σαββίνα Γεωργίου, σε κείμενα του Σταύρου Σταύρου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Μιχάλη Κολοκοτρώνη.
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 20:30, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – Δίεση 101,1

Για διπλές προσκλήσεις, T΄αυτίσου εδώ! 

Share this post