Αφιέρωμα στον Κυπριακό Κινηματογράφο

Ο Κινηματογράφος Πάνθεον, διοργανώνει ένα Δεκαπενθήμερο Αφιέρωμα στον Κυπριακό Κινηματογράφο.
Αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό αφού οι κινηματογραφικές προβολές θα έχουν «Κυπριακό αέρα». Δεκαπέντε ημέρες γεμάτες μπόλικη δόση από δράση, συναισθήματα και στιγμές που έχουν αποτυπωθεί στο πανί μέσα από την κινηματογραφική ματιά Κυπρίων αλλά και ξένων καλλιτεχνών.

 

Από 18 Ιουλίου στον Κινηματογράφο Πάνθεον στη Λευκωσία

-Rosemarie (2017) | ΑΔΩΝΙΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ – 18 -22 ΙΟΥΛΙΟΥ
Σκηνοθεσία: ‘Αδωνης Φλωρίδης
Συγγραφείς: ‘Αδωνης Φλωρίδης
Πρωταγωνιστούν: Πόπη Αβραάμ, Μάριος Ιωάννου, Γιόλα Κλείτου


Ο Κώστας (Γιάννης Κόκκινος) υπήρξε ένας ταλαντούχος συγγραφέας. Τώρα κερδίζει χρήματα ως κύριος σεναριογράφος για μια επιτυχημένη σαπουνόπερα με τίτλο Rosemarie. ‘Οταν μετακομίζει σε ένα νέο διαμέρισμα, ο Κώστας υποφέρει από το μπλοκ ενός μεγάλου συγγραφέα και βλέπει τη τηλεθέαση της σαπουνόπεράς του, την οποία κρυφά αγαπά, να παίρνει την κατηφόρα. Για να βρει μερικές φρέσκες ιδέες, αποφασίζει να παρατηρήσει τους νέους γείτονές του και ιδιαίτερα τη δυσλειτουργική οικογένεια που ζει δίπλα του. Εστιάζοντας στα προβλήματά τους και τη μικρή τους κόρη, Χρύσω, θα βρει την έμπνευση που του λείπει, χρησιμοποιώντας τις δραματικές καθημερινές του ιστορίες, ως στοιχεία των τηλεοπτικών χαρακτήρων του. Αλλά τα πράγματα σύντομα γίνονται πιο περίπλοκα καθώς ο Κώστας είναι πολύ πιο κοντά στην οικογένεια και εμπλέκεται περισσότερο στα προβλήματά τους. Ως αποτέλεσμα, θα αναγκαστεί να βρει έναν τρόπο να εξισορροπήσει τη ζωή του μέσω αυτών, εξερευνώντας τους δικούς του προσωπικούς δαίμονες.

-Boy on the Bridge (2016) | ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – 23 -27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους
Συγγραφείς: Eve Makis, Σταύρος Πάμπαλης
Πρωταγωνιστούν: Τόνις Δημητρίου, Κίκα Γεωργίου, Κώστας Δημητρίου

Η ταινία είναι ένα συγκινητικό, δραματικό film ενηλικίωσης βασισμένο στο βιβλίο «The Land of the Golden Apple» της αγγλοκύπριας Eve Makis και έδωσε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης και ακολούθως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Σε ένα μικρό, ορεινό κυπριακό χωριό στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η ζωή δυο δωδεκάχρονων αγοριών είναι ήρεμη κι ανέμελη. Ο Σωκράτης περνά τις μέρες του κατασκευάζοντας αυτοσχέδια εκρηκτικά, παρέα με το φίλο και ξάδερφό του Μάρκο, κι εκεί που αποφασίζουν να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη κροτίδα στην ιστορία του χωριού, ξεκινά η ιστορία της νέας ταινίας του Πέτρου Χαραλάμπους, το «Αγόρι στη Γέφυρα – Boy on the Bridge».

-Smuggling Hendrix (2018) | ΜΑΡΙΟΣ ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ – 28 ΙΟΥΛΙΟΥ – 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Σκηνοθεσία: Mάριος Πιπερίδης
Σενάριο: Mάριος Πιπερίδης
Πρωταγωνιστούν: Αδάμ Βουσδούκος, Αάτι Αλ, Βίκυ Παπαδοπούλου, Όσκιουρ Καραντενίζ

Το σχέδιο του Γιάννη για να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει την Νεκρή Ζώνη, που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Επειδή η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια κάποιον “εκλεκτών” χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω.

Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 20:30

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: €8, €6, & €15 ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.
*ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΕΣΗ 101,1

Για προσκλήσεις, Τ’αυτίσου εδώ

Share this post