Category: Θέατρο - Κινηματογράφος 0

«Η Κοιμωμένη του Χαλεπά» από το Θέατρο Ανεμώνα

Η παράσταση που απέσπασε τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια από τους θεατρόφιλους, συνεχίζεται με επιτυχία στο Θέατρο Ανεμώνα!

“..μέσα στην απομόνωση του μυαλού και του σώματος του, δίχως να έχει δει ή να έχει μάθει τίποτε από όσα είχαν αλλάξει εντελώς την τέχνη στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο Χαλεπάς είχε περάσει, από μόνος του, στη μοντέρνα τέχνη. Είχε κατακτήσει μια δική του, προσωπική εκδοχή του εξπρεσιονισμού..”

Τον είπανε “Άγιο Χαλεπά”, “καλλιτέχνη του φωτός”, “ποιητή του μαρμάρου”..

Είναι το πιο πρόσφατο έργο της Ελληνίδος συγγραφέως Ιρένε Μαραντέι της οποίας αρκετά έργα έχουν ανέβει και στο παρελθόν από το θέατρο Ανεμώνα και παρά τη θεατρική του μορφή βασίζεται σε ενδελεχή έρευνα όλων των υπαρχόντων αρχείων ώστε να είναι, όσο το δυνατόν, ένας πιστός καθρέφτης των ιδεών, των παθών και της αδάμαστης ψυχής αυτού του τόσο αξιόλογου πλάσματος που τόσο καθυστερημένα αξιώθηκε να γευτεί λίγη από την αναγνώριση που του έπρεπε και που όλη του η ζωή κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μυθιστορηματική!

Ένα χρονολόγιο που καταγράφει τη “συναρπαστική” ζωή του καλλιτέχνη ανάμεσα στην τρέλλα και τον θρίαμβο.. Η Μαραντέι αφηγείται τη γοητευτική, πικρή και αινιγματική του ζωή και ο Αντρέας Τηλεμάχου μέσα από μαγευτικές σκηνοθετικές διαδρομές ακολουθεί τον μεγάλο γλύπτη σε όλους τους σημαντικούς του “σταθμούς”.. από το 1876 όπου επιστρέφοντας από το Μόναχο στην Αθήνα ανοίγει το δικό του εργαστήριο και αρχίζει να δουλεύει το πιο διάσημο γλυπτό του, της κλασσικιστικής περιόδου, την “Κοιμωμένη” -που παραμένει το θαυμασιότατο γλυπτικό έργο των νεοτέρων Αθηνών- ως και το 1930 που επιστρέφει ξανά στην Αθήνα μετά την καταναγκαστική του “εξορία” στην Τήνο, ενώ ο ίδιος ο Τηλεμάχου ερμηνεύει σπαρακτικά τον συνεχή αγώνα του Χαλεπά ενάντια στην αποθάρρυνση και την πνευματική κακοποίηση, την τρέλλα και την απελπισία.

Παραστάσεις Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 19:00

Κρατήσεις-Πληροφορίες: 70007721

(Στο θέατρο τηρούνται αυστηρώς όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ

ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σόσε Εσκιτζιάν
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ:Βασίλης Πετεινάρης
VISUAL DESIGNER-VIDEO ART: Άννα Φωτιάδου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Αντρέας Τηλεμάχου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Αντρέας Τηλεμάχου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Γιάννα Λευκάτη, Ιωάννα Σιαφκάλη, Κώστας Καζάκας, Νικόλας Πέτρου, Βασίλης Παφίτης, Γιώργος Ιωσήφ, Ελευθερία Ανδρέου.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντρέας Τηλεμάχου

ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σόσε Εσκιτζιάν
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ:Βασίλης Πετεινάρης
VISUAL DESIGNER-VIDEO ART: Άννα Φωτιάδου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Αντρέας Τηλεμάχου

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΓΛΥΠΤΩΝ: ΑΡΤΕΜΗΣ ΔΟΥΛΑΜΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Martin Mason
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Γιώτα Τσιολάκκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Παντελής Χατζημηνάς
ΓΡΑΦΙΚΑ: Θέο Πέτρου
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΗΧΟΥ:Έλενα Γιώργαλλου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ:Άννη Βασιλείου

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΣΗ 101.1

Για προσκλήσεις, Τ’αυτίσου εδώ! 

Share this post